Egy újabb WordPress honlap
 
Néhány tipp az országon kívüli könnyű költözéshez

Néhány tipp az országon kívüli könnyű költözéshez

Kergeti a napot? Jobb téli síelő helyet keres? Bármi is legyen az oka, egy államon kívüli lépés nagy dolog. Ha készen áll arra, hogy elkezdje megtervezni az átköltözést egy másik területre, ez kissé elsöprőnek tűnhet. Ne aggódjon – az államon kívüli lépésnek nem kell bonyolultnak lennie. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek megkönnyítik a dolgod.

Tervezzen előre

Az államon kívüli költözéshez a legjobb kezdési hely az, ha előre tervezi. A költözés előre megtervezése nemcsak azt biztosítja, hogy közben semmit ne felejtsen el, hanem azt is, hogy az utolsó pillanatban semmiért se tülekedjen.

Mielőtt elkezdené, készítsen egy listát mindazokról a dolgokról, amelyeket az út során el kell végeznie, és adja meg magának a határidőket. Kezelje az átköltözést projekttervezési gyakorlatként, tekintse meg az összképet, és bontsa le kisebb lépésekre.

Ismerje meg az adóvonzatokat

Lehet, hogy új klímához vagy új életritmushoz kell alkalmazkodnia a költözés során. Még az is lehet, hogy meg kell szoknia az új konyhákat, ha az ország egy teljesen más részére költözik. Még akkor is, ha csak egy állapotot távolít el, az állapothatárok átlépése azt jelenti, hogy néhány gyakorlati dolog változni fog.

Az adók államonként változnak, beleértve az adókulcsokat és azokat is, amelyekért Ön még felelős. Ez pozitív dolog lehet, mivel talán csökkenti az éves kötelezettségét. Ez azonban azt jelentheti, hogy több pénzzel fog tartozni, és gondoskodnia kell a felkészültségről. Kezdésként tekintse át az adókat új államában, és ismerje meg a dolgok működését. Egyes államokban nincs állami jövedelemadó, de Ön továbbra is felelős a szövetségi adókért. Ne feledje, hogy ha az év közepén költözik, mindkét államban Ön lesz felelős az adófizetésért, ezért vezessen megfelelő nyilvántartást ebben az átállásban és olvassa el a hasznos költözési tippeket.

Leépítés

Nem arról van szó, hogy egy teljesen minimalista életmódot kell felvenni. Ha a Marie Kondo nem ihlet az Ön számára, fontolja meg, hogy a megvásárolt dolgok megérik-e a helyet, az erőfeszítést és a költségeket. A távolsági költözők áraikat részben az Ön holmija súlya alapján határozzák meg. Kész vagy többet fizetni a nem passzoló ruhákkal teli dobozokért, vagy azokért a babákért, akiktől reméled, hogy újra érnek valamit?

Doboz árut adományozni

Tegyen magának egy szívességet, és könnyítsen a terhén. Örülni fog, ha nem bontja ki azokat a dobozokat, amelyek tele vannak olyan holmikkal, amelyekre nincs szüksége, nincs szüksége vagy nem használ. Lehet, hogy úgy érzi, megérkezik, és a házivadászat gyerekjáték lesz, de nem lenne jobb eljönni és pihenni az új helyen? Ne gyakoroljon túlzott nyomást önmagára azzal, hogy közvetlenül a másik oldalon kell beugrania az ingatlanpiacra. Kutasson néhány környéket, és döntse el, hol szeretne élni. Fontolja meg életmódját, és keressen egy helyet, ahol bejelöli a szükséges négyzeteket. Parkolásra van szüksége? Jó iskolák? Járhatóság? Éjszakai élet? Szűkítse le és állítson sorba egy otthont, mielőtt megérkezik. Továbbá ne felejte el a lomtalanítás lehetőségét, mely igen fontos a sok felesleges tárgy elkerüléséhez.

Csomagoljon másként

Amikor az utcán költözik, megúszhatja azt, hogy véletlenül összedobálja a dolgokat, és olyan tárgyakat tömjön be, mint a mosodai kapcsok és bőröndök, hogy odaérjen. Ha nagy távolságra utazik, jobban kell törődnie a csomagolással. Pakolj átgondoltan. Ne feledje, hogy a dolgai egy teherautóban lesznek, és potenciálisan változó terepen és nagy távolságokon mozoghatnak. Óvatosan csomagolja be a törhető darabokat, és legyen rendszerezett. Ügyeljen arra, hogy jól címkézze fel a dobozokat, és gondosan csomagolja be. Valószínűleg napokig vagy akár hetekig nélkülözni fogja a dolgait, ezért tartsa ezt szem előtt.